Cili Giling HIZS: Bubur Pulut Hitam HIZS

Bubur Pulut Hitam HIZS


Hujan turun mencurah2. Syoknya kalau dpt makan bubur pulut hitam buatan sendiri. Mmg tak sama kalau beli di kedai/pasar malam. Lagi best dpt makan panas2 masa hujan tgh lebat. Layan pulak dgn Teh Ahmad yg berperisa lemon. Perrgghhh!!! mmg best. tak susah pun nak masak. Jom kita tgk resipe yg berlambak kat google ni..Yg paling sue suka, My Resipe punya website...

Kalau nak cuba resipi yg ni pun boleh...

Waktu memasak: 30 Minit
Saiz hidangan : 10 Orang

BAHAN-BAHAN:
1 kg pulut hitam
1 liter SANTAN SEGAR HIZS
200gm gula pasir
2 helai daun pandan
Air secukupnya
garam secukup rasa

CARA MEMASAK:
1 Rebus pulut hitam di dalam air sehingga empuk.
2 Apabila sudah empuk, masukkan gula pasir dan santan serta garam.
3 Kacau hingga mendidih.
4 Setelah siap bolehlah dihidangkan.

Selamat Mencuba!
Add caption







No comments:

Post a Comment

Translate

Korang kena cuba yg ni, it's really helpful!

Sitegiant E-commerce